Kuduz hastalığı, etken Rabdoviridae familyasından RNA’lı kuduz virusudur (Rabies virus). Virus pek çok yolla bulaşabilir. Bulaşma en çok ısırık yaralarıyla olmaktadır. Virus dış ortamda çevre koşullarına ve dezenfektanlara dayanıksızdır. Kuduz Hastalığı Hakkında Kuduz semptomları 5 ayrı döneme ayrılsa da, klinik açıdan klasik olarak saldırganlık (hipereksitasyon) ve paralitik dönem olmak üzere ikiye ayrılabilir. Kuduz hastalığının belirtileri…

Kedi lösemi, kedi lösemi hastalığı, Feline Leukemia Virus Enfeksiyonu, Kedi Lösemi Virusu Hastalığı, FeLV olarak da bilinmektedir. Feline Leukemia Virus, Retroviridae familyasında yer alan RNA’lı bir virustur. Kedilerin tükrük bezi, kemik iliği ve solunum yolu gibi pek çok hücresinde çoğalabilen ve ölümcül hastalık tablosuna neden olan bir virüstür. FeLV, kediden kediye direkt bulaşabildiği gibi gebelikte…

Kedi hastalıkları da diğer pet hayvanlar gibi çok farklı türde olabilmektedir. Kedi hastalıkları çeşitleri aşağıda verilmiştir. Kedi Hastalıkları Çeşitleri Feline Leukemia Virus Enfeksiyonu-Kedi Lösemi Virusu Hastalığı-FeLV Kedilerin Calicivirus Enfeksiyonları Kedilerde Herpes Virus Enfeksiyonu – Kedi Rhinotracheitis -Bulaşıcı Kedi Nezlesi – Kedi Gribi Kedi Gençlik Hastalığı – Kedi Parvovirus Hastalığı – Kedi Panleukopenia Kuduz Hastalığı

Kedi Genç hastalığı, kedi panleukopenia, feline parvovirus hastalığı, kedi panlökopeni hastalığı veya kedi gençlik hastalığı(FPV) olarak da bilinmektedir. Kedi Genç Hastalığı ve Aşılama “Kedi Panlökopeni”, ” Feline Panleukopenia”, “Kedilerin Kanlı İshali” hastalığına karşı uygulanan koruyucu bir aşıdır. Ülkemizde FPV e karşı adjuvant içermeyen MLV aşıları kullanılır. FPV için MLV aşıları uygulandıktan hemen maternal antikor varlığında…

FCV Kedi Enfeksiyonu Nedir? FCV kedi enfeksiyonu, Feline Calicivirus-FCV küçük, tek iplikli RNA’lı bir virüsüdür. FHV’e oranla daha dayanıklıdır. Hastalık direkt temas yoluyla bulaşır. Virus her ne kadar dış ortamda uzun süre canlı kalamasa da, bulaşma genellikle hasta kedilerin sekresyonları ile temas neticesinde olur. Akut enfeksiyonlardan kurtulan yavrular kronik taşıyıcı haline gelirler. Bu durum hastalığın…

Kedi gribi, Kedilerde Herpes Virus Enfeksiyonu, Kedi Rhinotracheitis veya Bulaşıcı Kedi Nezlesi olarak tabir edilmektedir. Kedilerde viral solunum yolu enfeksiyonları-bulaşıcı kedi nezlesi-kedi gribi, kedi herpes virus (feline herpesvirus-1 =FHV-1) ve kedi calicivirus (feline calicivirus=FCV) tarafından oluşturulmaktadır. Bu enfeksiyonlarla beraber Bordotella bronchiseptica, Clamidia psittaci, FeLV veya FIV enfeksiyonları da beraber ya da ayrı ayrı görülebilmektedir. Kedi…

Acil Durumlar İçin Telefon:        0216 415 9501