Lazer tedavi veya “fotobiyomodülasyon” ışığın (kırmızı ve yakın kızılötesi) belirli dalga boylarında kullanılması ile tedavi etkisi yaratılmasıdır. Bu etkiler, geliştirilmiş iyileşme süresi, ağrıda azaltma, dolaşımda artış ve şişkinliklerin azalmasını kapsar. Lazer Tedavisi Avrupa’da fizyoterapist, hemşire ve doktorlar tarafından yaygın olarak 1970’lerden bu yana kullanılmıştır. Şimdi, 2002 yılında FDA onayı sonrası, Lazer Tedavisi, Amerika Birleşik Devletleri’nde de yaygın olarak kullanılmaktadır.

İLAÇSIZ | OPERASYONSUZ | AĞRISIZ

K-LASER Lazer Tedavi Nedir?

MediVet Veteriner Kliniği ‘nde kullanılan K-Laser /USA ise, en gelişmiş ve tüm dünyada beşeri ve veteriner seçkin merkezlerde kullanım alanı bulan IV. Sınıf lazer terapi sistemidir.

K-Laser ‘in diğer lazer sistemlerine göre üstünlüğü nedir?

K-laser, FDA tarafından onaylanmış, dünyanın en gelişmiş ve en ileri teknolojiyi kullanan, CE sertifikası bulunan IEC-60825-1 uygulamalarına göre IV.Sınıf bir lazer terapi cihazıdır.

K-laser; tüm anatomik bölgelerde kas, kemik ve doku ölçümlerini dünyada ilk ve tek olarak yapmış bir cihaz olarak, bu ölçümler sayesinde tedavi edilecek bölgenin en derin noktasına gereken en yüksek güçte rahatlıkla penetre olabilmektedir.

Cihaz eklem ağrıları, tendonlar, ödem ve konjesyon, ligamentlerde burkulma, kas gerginlikleri, yaralar, travma sonrası hasarlar, post operatif ağrılar, yanıklar, rehabilitasyon, ortopedik problem, tendinitis, sesamoditis, eklem yangıları, bel ve omuzdaki çeşitli yumuşak doku hasarlarında ve kronik ağrılarda kullanılabilmektedir.

Kedi, köpek, kuş ve diğer egzotik hayvanlar için veteriner lazer uygulamalarında tedavi süreleri, uygulanacak bölge ve probleme bağlı olarak, 3 ila 8 dakika arasında sürmektedir. Ağrısız, kolay ve kısa süreli terapi şekliyle hasta konforunu tamamen arttıran bu cihaz tedavi ve iyileşme süresini oldukça kısaltmaktadır.

K-Laser ‘in kızılötesi lazer ışığı vücuda derinlemesine nüfuz ederek dokularla hücresel düzeyde etkileşime girer ve hücresel düzeyde absorbe edilir. Lokal dolaşımı artırarak bölgenin oksijenizasyonunu ve beslenmesini sağlar. Bu şekilde hücresel enerji (ATP) tetiklenir ve hücre zarının geçirgenliği artarak hücrenin metabolik aktivitesi yükselir. Bu durum yangı, ödem, kas spazmları, tutukluğun giderilmesi, ağrının azalması ve dokuların onarımının hızlanması gibi hücre ve doku sağlığı için bir dizi yararlı etki oluşturur. K-laser, vücudun doğal ışık emme komplekslerini optimal olarak hedefleyen 4 bağımsız diyot ile dünyada ilk patent almış lazer terapi cihazıdır.

 

 

Ayrıca Okuyun:

Lazer Tedavinin Biyolojik Etkileri

Lazer Terapiden Hangi Hastalıklarda Faydalanabilirim?